Guide: Bevilling af handicapbil

Vi står altid klar med personlig rådgivning til dig.

Ring til os på:  73 709 710

Hos Next Mobility Solutions har vi stor erfaring med opbygning af handicapbiler. Derfor er du i trygge hænder, hvis du vælger os til at opbygge din nye handicapbil. Hos os er der mange valgmuligheder og du er sikret kompetent vejledning igennem hele forløbet.

Hvordan bevilges en handicapbil?

Processen omkring bevilling af handicapbil, kan være lang og en smule uigennemskuelig. I denne guide giver vi dig overblikket over hele forløbet, så det bliver nemmere for dig. Og hvis du har yderligere spørgsmål, så er du altid til at kontakte os.

Guide

Ansøgning til kommunen

Første skridt er at ansøge kommunen om midler til at købe en handicapbil. I ansøgningen skal du forklare, hvorfor du har brug for en bil med særlig indretning, en beskrivelse af din funktionsnedsættelse samt dit kørselsbehov.

Ansøgningen skal du lave i samarbejde med din sagsbehandler og din læge.

Behandlingstiden for ansøgninger varierer fra kommune til kommune.

Afprøvning

Når din ansøgning er godkendt ved kommunen, skal du booke tid hos os til en afprøvning. Under denne afprøvning finder vi ud af, hvordan en bestemt bil matcher dit behov. Det er et krav, at bilen lever op til Servicelovens §114, dvs. den billigst egnede bil.

Vi har solid erfaring med afprøvning og indretning af handicapbiler. Det betyder, at vi hjælper dig hele vejen igennem, så du får netop den handicapbil og løsning, som du har behov for.

Har du ønsker om særligt ekstraudstyr til bilen eller en dyrere bil, så er det muligt at tilføje for egen regning.

Tilbud til kommunen

Efter afprøvning og afdækning af dit behov, står vi for at fremsende et tilbud til din kommune. Tilbuddet dækker både bilen og de nødvendige tilpasninger inkl. montering og udstyr.

Ønsker du at købe en bil, der ikke lever op til Servicelovens §114, vil du også få et tilbud på den. På den måde kan du se, hvor stor egenbetaling du har ved at vælge den løsning.

Bevilling fra kommunen

Når kommunen modtager tilbuddet, behandles sagen og du vil efterfølgende modtage bevillingen. Der er stor forskel på, hvor lang behandlingstiden er fra kommune til kommune.

Køb af bil

Når du har modtaget din bevilling, kan du købe bilen enten ved Next Mobility Solutions eller en anden forhandler. Bevillingen dækker som nævnt tidligere, indkøb af den “billigst egnede bil” jf. Serviceloven.

Du kan med en egenbetaling, vælge en anden bilmodel eller tilkøbe ønsket ekstraudstyr.

Når der er en aftale på plads omkring bil, udstyr og opbygning, indsender vi slutsedlen til kommunen, som skal endeligt godkende købet.

Bilen ombygges, indrettes og synes

Efter endelig godkendelse, skal bilen bestilles, tilpasses og opbygges.

Vi påbegynder opbygningen, så snart vi modtager bilen fra fabrikken. Hvor lang tid det tager afhænger af biltype og omfanget af opbygningen. Alt dette får du selvfølgelig et estimat på, så du ved, hvornår du kan forvente at få din nye bil.

Efter endt opbygning sørger vi for at få bilen synet.

De sidste detaljer

Til sidst er der lidt papirarbejde tilbage. Blandt andet til kommunen og SKAT. Vi sørger for at ekspedere det så hurtigt, det kan lade sig gøre.

Så er din nye bil klar

Du afhenter bilen hos os eller vi leverer den ved dig. På samme tid afregner vi eventuelle tilkøb og egenbetaling. Vi hjælper dig selvfølgelig i gang med bilen og instruerer dig i bilens funktioner, så du er helt klar til at køre din nye bil.

Efter levering

Er der noget, som kræver tilpasning eller ikke er helt, som du ønsker det, når du har taget den i brug, så er du selvfølgelig velkommen på vores værksted i Ribe og vi justerer den til dig.

Vi siger tak for tilliden og vi ses igen til første lifteftersyn

Vi står altid klar med personlig rådgivning: 73 709 710